Хандбалистките на „Топлика” Минерални бани втори в „Б” група На провелия се на 5-ти май заключителен турнир в град Искър момичетата от Минерални бани постигнаха две победи

Хандбалистките на „Топлика” Минерални бани втори в „Б” група. На провелия се на 5-ти май заключителен турнир на Националната Б РХГ в гр. Искър, хандбалистките от Минерални бани постигнаха две победи – над отбора на домакините с 12:4 и над отбора на ХК Панагюрище с 20:9.

В най-важния и решаващ мач с отбора на ХК Плевен обаче, плевенчанки получиха сериозна подкрепа от младата хасковска съдийска двойка на сестрите Георгиеви. През цялото първо полувреме, след убедителното повеждане с 3:0 в началото, хандбалистките от Минерални бани доминираха над състава от Плевен. Въпреки съдийската подкрепа първото полувреме завърши при равен резултат 8:8. Мачът беше съпроводен от неотчетени от съдийската двойка линии, нарушения, неправилни атаки.

Половината от второто полувреме момичетата от ХК ТОПЛИКА играха с човек по-малко, а на момента и с двама по-малко. Последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 13:11. Най-добър вратар за турнира заслужено спечели приза Калинка Запрянова.

Крайно класиране за 2018/2019 г. на Националната „Б” РХГ:

  1. ХК Плевен гр. Плевен
  2. ХК Топлика с. Минерални бани
  3. ХК Панагюрище гр. Панагюрище
  4. ХК НОВЕ Свищов
  5. ХК Ловеч гр. Ловеч
  6. ХК Левски гр. Стражица
  7. ХК Младост гр. Искър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache