Сунай Хасан подписа договор за изграждането на мост за село Птичар Предвидено е цялата отсечка да бъде с дължина 350 метра, от които 156 метра мостово съоръжение

Сунай Хасан

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан подписа договор за строителството на мост над река Върбица, който ще свърже село Птичар с международния път за ГКПП „Маказа“. От следващата седмица изпълнителят започва работа по разчистване на трасето на новото съоръжението. Заедно с това геолози ще стартират трасирането, а хидролози вземането на проби от реката. Предстои да започнат съгласуваните процедури с Агенция „Пътна инфраструктура“ за връзката с пътя за Маказа и с Басейнова дирекция за ползването на воден обект.
„Целта ни е възможно най-бързо да се започне същинското изграждане на съоръжението и подстъпите към него. Така ние ще изпълним ангажимент, който поехме пред жителите на село Птичар и с който ангажирахме централното ръководство на ДПС и председателя Мустафа Карадайъ. Мостът ще разреши сериозен битов проблем на хората в Птичар. В момента до селото се стига по тесен и стръмен път, а в района има и доста участъци със свлачищни процеси „, заяви Сунай Хасан.
Предвидено е цялата отсечка да бъде с дължина 350 метра, от които 156 метра е мостовото съоръжение. То ще представлява шестотворна стомано-бетонна конструкция със широчина на всеки отвор от 26,10 метра. Широчината на пътното платно на моста ще бъде 6 метра, като са предвидени тротоари по 0,75 метра от двете страни, а също и осветление.
„Средствата за реализирането на проекта бяха осигурени с две постановления на Министерски съвет, но те са недостатъчни за цялостното изпълнение. Въпреки това имаме уверенията на изпълнителя, че ще завърши напълно обекта, а ние ще търсим допълнително финансиране“, поясни Сунай Хасан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache