7 и 9-годишни наследници на ръководители във ВК Арда на финали U13

Наследници на ръководители във ВК Арда (Кърджали) ще играят на държавните финали по волейбол на България за момчета до 13 години. Това стана факт, след като тимът на Арда U13 спечели първенството на регион Странджа за тази възраст и се класира в спора за титлата.
Така в битките за златото при 13-годишните със състава на Арда, който е воден от Павел Митев, ще участват внукът на президента на ВК Арда – Милко Багдасаров (младши) и синът на треньора в клуба Елин Карабашев – Мартин Карабашев. Уникалното в случая е, че първият е едва на 7 години, а вторият е на  9 години, но двете момчета са част от състава на кърджалийци, като получиха възможност за изява по време на срещите от турнира.
А по пътя към държавните финали волейболистите на Арда, сред които и състезатели, които станаха пети на световното ученическо първенство в Хърватия, надиграха всичките си съперници и завършиха убедително като първенец в регион Странджа, без загубен гейм.
На второ място се наредиха волейболистите на Берое (Стара Загора). Трети са представителите на Чирпан.
Регламентът при 13-годишните предвижда първите три тима от всеки от шестте волейболни региона на България да се класират за държавни финали. Така напред сред най-добрите продължават Арда, Берое 2016 и Чирпан.

Крайно класиране в регион Странджа за момчета до 13-години

  1. Арда (Кърджали) – Финали
  2. Берое 2016 (Стара Загора) – Финали
  3. Яворов (Чирпан) – Финали
  4. Средец
  5. Сливен

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache