НЕДОРАЗУМЕНИЕ: Турският посланик и Бойко Борисов в спор за изучаването на турски език Посланикът на Турция поиска по-застъпено изучаване на турски език в България

Недоразумение при откриване на нов завод на турска компания край Кърджали. От трибуната посланикът на Турция поиска по-застъпено изучаване на турски език в България.
„На посланика първо не му е работа на такъв празник да говори за това“, реагира Борисов. „За този иновационен център, виждате роботи как симулират натоварването върху автомобилите, и на един такъв празник да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че в НС сме се произнесли – всеки може да учи какъвто иска език. Не е мястото тук в Кърджали да се казва това“, подчерта Бойко Борисов.
На въпрос дали ще потърси отговорност на посланика, той отвърна: „Ще го питам, каква друга отговорност да му търся“.
Премиерът изтъкна, че проблемът у нас е с липсата на работна ръка, така че езиковата подготовка наистина е важна.
Малко по-късно Хасан Улусой обясни, че изказването му е във връзка с нуждите на бизнеса за подготвени кадри в заводите в Кърджали. Премиерът Бойко Борисов, който присъстваше на откриването на предприятието, отговори, че в страната има достатъчно възможности за изучаване на чужди езици.

 

6 коментара

 1. изумен каза:

  Защо кадрите в кърджалийските заводи да учат турски? Нали сме в България? Нека да научат български, за да сме всички равнопоставени – и българи, и турци. ВСЕ ПАК СМЕ В БЪЛГАРИЯ! Ако някой иска да си говори на турски на работното място – да отиде в Турция, бе!

 2. Сюлейман Али каза:

  Предлагам турския консул да стане Президент на България така белким научи Български език

 3. Faik каза:

  Skapani turci..

 4. Da Jivei Jivei Truda каза:

  ne e vajno na koi ezik govorish.
  Vajno e, kakvo kazvash.
  .
  Pozdravi na vsichki natsionalnosti jiveeshti v tazi geografia.
  .
  Nikoiii ama nikoi politik ne moje dani razdeli ✋
  .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache