В Джебел се подготвят за празника  на общината на 19 май Общинската администрация обяви програмата, наситена е с спортни и културни прояви

 Общинската администрация в Джебел обяви програмата си по случай 19 май – празника на общината. На 17 май ще има  турнири по бридж, футбол на малки врати, шах, шах с големи фигури, тенис на маса и тенис на корт, рисунка на асфалт и изложба на детското творчество.  Турнирите ще продължат и на следващия ден. За тогава е предвидено и състезание по майсторско управление на велосипед.

Тържеството на 19 май в неделя ще започне  в 9 часа с мевлид – помен в джамията. Час по-късно е музикалната програма. Кметът на общината Бахри Юмер ще открие празника в 11.30 часа. След неговото слово ще има поздравления от гостите.

Градоначалникът ще връчи наградите на победителите в спортните състезание, проведени в чест на празника. След обяд денят ще бъде наситен с богата музикална и фолклорна програма. От 16 часа любителите на футбола ще могат да гледат на стадиона срещата между ветераните на Джебел и Бурса. За вечерта е предвиден благотворителна вечеря ифтар. Празникът ще завърши със заря.

По решение на Общинския съвет всяка година на  19 май се отбелязва началото на майските събития от 1989 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache