Кърджалиец  се утвърждава  на музикалната сцена, да го подкрепим Дебютният концерт на младия изпълнител е на 18 май в салона на читалище „Обединение 1913“

Кърджалиецът Айдън Мехмед се утвърждава  на музикалната сцена. Младият певец ще изнесе дебютния си концерт на 18 май от 18,00 ч. в големия салон на  Народно читалище „Обединение 1913”. С него на сцената ще излезе кърджалийката Милена Василева.

 Айдън Мехмед е на 23 години. Съдбата го е ощетила.Той е с нарушено зрение. По-голямата част от живота си прекарва в София, където учи в специализираното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Браил”. Откриват музикалния му талант. Взема уроци по пеене при доц. Алис Бобарян, преподавателка в Национална музикалната академия „Проф.Панчо Владигеров”. От една година е в Кърджали.

Младият талант има много участия в музикални конкурси, включително и международни. В дует с Петя Йорданова от Кърджали печели второ място на Международния фестивал на изкуствата. Първата му изява на сцена в Кърджали е по време на Коледния бал за деца с увреждания.

Сред любимите му изпълнители са Васил Найденов, Йордан Караджов, Веселин Маринов. От предпочитаните песни е „Позави меня” на „Любе”.

За своя дебютен концерт Айдън Мехмед е подготвил над 20 песни. В концерта ще вземат участие и клубът „Спортни танци” и Арт балет към НЧ”Обединение 1913”.

Входът за концерта е свободен. Организаторите очакват кърджалийци да подкрепят младия талант.

Георги КУЛОВ

2 коментара

  1. 95 blok/semeyni poznati. каза:

    bravo,bravo hilyadi piti.Ti si gordost za tvoite roditeli.Uspeh na koncerta.

  2. anonimen kj каза:

    bravo neveroaten talant i skromen i izklu4itelno kulturen i prirodno integelentno mom4e dostoino da pee pred narodna publika vazhitelno mom4e da si jiv i zdrav adi i novi tvor4eski uspehi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache