Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“: Няма да допуснем промяна в режима на изучаване на турски език Поводът е изказването на посланик Улусой за изучаването на турски език у нас

д-р Юлиян Петров

Синдикат „Образование“ към конфедерацията на труда „Подкрепа“ излезе с изявление по повод изказването на турския посланик Улусой за изучаването на турски език у нас. Председателят на синдиката д-р Юлиян Петров коментира за Радио Кърджали:

По повод думите на турския посланик в България г-н Хасан Улусой за по-ефективно изучаване на турски език в училищата Синдикат „Образование“ и българските учители заявяват категорично, че няма да допуснем промяна в режима на изучаване на турски език. Всъщност това е отношение и към всички чужди езици. А, ако дебатът не спре за преференции при изучаване на турски език, ще започнем своевременно да организираме национален протест и стачка. Но реакцията на българските учители по този повод е да излезем извън политизацията на въпроса. Мисля, че един такъв разговор, един такъв дебат и то преди избори и то в една по-специфична обстановка в определени региони никак не би ни помогнала. Категорични сме в това, което казваме. Не смятаме, че се е повишил интересът към изучаването на турски език. 

3 коментара

  1. Турчин по природа каза:

    Национализмът е тумор, който заслепява. Престанете да отнемате и да опровергавате най есественото право на хората. Отворете си очите за Света и Конституцията на Република България ,там член 36 ал.2. Поразходете се малко към Южен Тирол,после Северна и Източна Германия и след това може и към Словения. Стига с тези комлекси. Какво са казали някви представители на Деспота от Анкара не ни дреме…те да си гледат работата, а Вие – народа, към който принадлежат и етническите турци…щете нещете това е така.

  2. turk каза:

    A boykot na uchilishtata iskate li

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache