Единият от арестуваните днес за документна измама бил бившият зам.-кмет на община Кърджали По предварителна информация от полицията неправомерно са били усвоени бюджетни средства чрез съставени фактури с невярно съдържани

Двама мъже от Кърджали са задържани за срок до 24 часа за документна измама и неправомерно усвояване на бюджетни средства. По данни на bTV, единият от арестуваните е бивш зам.-кмет на Кърджали.

По предварителна информация, неправомерно са били усвоени бюджетни средства чрез съставени фактури с невярно съдържание. Те са за извършени строително-монтажни работи, въз основа на които три фирми са получили без правно основание бюджетни средства в размер на 100 хил. лева.

Според bTV в схемата за липсващите пари били въвлечени и кметове на села. В коментар пред телевизията, от Общината заявили, че всички 100 хил. лв. са били върнати от фирмите, а по случая работи полицията.

Заместникът кметът на община Кърджали Мюмюн Али, чийто ресор беше „Общинска собственост и икономическо развитие “, подаде молба за напускане на работа в средата на февруари. В молбата си за освобождаване от длъжност той посочваше „лични причини“. Кметът на община Кърджали Хасан Азис веднага прие оставката му. Мюмюн Али беше назначен на тази длъжност на 30 декември 2016 г.

1 отговор

  1. 123 каза:

    Pak glasuvayta za dps vijte kakvo ptavyat sastiyat e edin ot tyah

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache