Златаровци изпратиха своите абитуриенти с вълнуващо тържество Дворът на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ се оказа тесен да побере учители, ученици, близки и приятели на зрелостниците

15 май бе последният учебен ден за дванадесетокласниците на випуск  2019 в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Кърджали. Училищният двор се оказа тесен, за да побере близки и приятели на зрелостниците, а самите те бяха изключително развълнувани и се постараха всички да разберат, че днес завършват училище.

По традиция на този ден и в тяхна чест винаги има тържество. Организирано от техните учители и съученици, то започна с представянето на абитуриентите по класове с техните най-характерни изяви. Минавайки под арка, украсена с цветя и балони, и подкрепяни от аплодисменти, те застанаха за последен път до своите съученици.

В този, вълнуващ за тях момент, да споделят техните емоции бяха и гостите на тържеството Йоана Ташева – старши експерт по чуждоезиково обучение и по майчин език в РУО на МОН и бивш класен ръководител на завършващите,  Атанаска Мешелиева – директор на ПГ по икономика,  Даниела Георгиева и  Валя Николова – представители на Обществения съвет на гимназията, родители.

Инж. Марияна Стратиева – директор на гимназията, поздрави всички с този празничен ден и пожела на зрелостниците да имат вяра в собствените сили, да превръщат всички трудности в победи, а мечтите в реалност. Поздрави към абитуриентите отправиха Валя Николова – член на Обществения съвет и родител на зрелостник, и  Йорданка Маркова – ученичка от VIII „Б“ клас.

От името на абитуриентите Ажда Николова и Александър Чолаков изказаха своите благодарности като не бе пропуснат нито един учител, докоснал се е и оставил следа в тяхното личностно и професионално израстване.

В знак на признателност абитуриентите дариха на любимата гимназия червена пътека и цветна арка с пожелание дълги години училището да посреща и изпраща своите възпитаници. Инж. Марияна Стратиева с гордост награди най- изявените  златаровци. Призът „Първенец на випуска” тази година бе присъден на Пресиян Николов от ХІІ „А”  клас, а Алекс Георгиев също от ХІІ „А”  клас получи приза  „Отличник на випуска”. „Спортист на випуска” е Селчук Исов от ХІІ „Б”  клас. Много абитуриенти получиха грамоти, златаровски листове и награди за постигнати успехи в областта на науката и професията.

В края на тържеството, емоционално и със сълзи в очите, зрелостниците се сбогуваха със знамето и любимите учители.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache