Кърджалийци: Изсъхналата топола на ул. „Републиканска” е опасна за живота пешеходците! Общинската фирма, която отговаря за озеленяването и поддържането на парковете и междублоковите пространства в града, да я отсече навреме, настояват живеещите в района

За втори път  читатели на „Нов живот“ алармираха за опасна  изсъхнала  топола на улица „Републиканска” в Кърджали. Дървото се намира срещу хотелски комплекс „Арпезос”, до десния тротоар по посока  светофарите на кръстовището на улица „Републиканска” и улица „Булаир”.

Наблюдателните граждани твърдят, че тополата е била изсъхнала още миналата година, но никой нищо не е направил за нейното премахване.  Минаването по тротоара край нея е опасно. Силен вятър може да се пречупи клони и да паднат върху коли и хора. Живеещи в близките блокове в района казаха, че също са притеснени. Страхуват се, че при буря изсъхналото и изгнило дърво може да се прекърши  и да засегне сградите. Настояват общинската фирма, която отговаря за озеленяването и поддържането на парковете и междублоковите пространства в Кърджали да отсече по-скоро изсъхналото дърво.

Известен  в града лесоинженер каза,  че е време общината да  извърши оглед на всички тополи и да се премахнат. По думите му  има много по-подходящи дървесни видове за озеленяване. Вече никой не засява тополи.

Снимка: Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache