Протестиращи срещу Националната стратегия за детето в Кърджали искат среща с Румен Радев Те са притеснени, че държавата ще изземе функциите на семейството и ще ограничи правата им

Протест на родители срещу проекта за Национална стратегия за детето се проведе в Кърджали. Те са притеснени, че държавата ще изземе функциите на семейството и ще ограничи правата им при възпитанието на децата. Това обясни Александър Червенков, който е един от организаторите на протестите:

„Ние вярваме, че тази стратегия ще увеличи насилието в семейството, контролът на държавата върху семейството. И семействата няма да имат право да възпитават по традиционния, хилядолетен начин, който се е доказал, т.е. едно семейство, което си възпитава децата в определени ценности, които са издържали проверката на времето. Държавата в един момент се намесва и казва – Повече няма да бъде така, ние изземваме вашата функция като родители“.

Недоволни от Националната стратегия родители насрочиха нов протест в Кърджали на 21 май и поискаха среща с президента Румен Радев при предстоящото му посещение в града в края на този месец.

Автор: Валя Апостолова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache