Тенисистите на Момчилград и на Ардино ще се борят за шампионската титла на България В събота и неделя 22 отбора от водещи центрове в страната на Държавното отборно първенство за момичета и момчета до 12 години

Момчилградчани ще се стремят към медалите

В събота и в неделя 22 отбора по тенис на маса – 14 при момчетата и 8 при момичетата   ще се срещнат в Момчилград на Държавното отборно първенство по тенис на маса за момичета и момчета до 12 години. Сред тях са и отборите Спортен клуб по тенис на маса ”Родопи” в  Момчилград и СКТМ ”Юнак- 2005” в Ардино.

Първенството е от календара на Българската федерация по тенис на маса. То е организирано от  Спортния клуб ”Родопи” и община Момчилград и е под патронажа на кмета инж. Сунай Хасан.

Момчилградчани ще участват с два отбора – с по четири  момчета и толкова момичета. Ардинци ще се представят с отбор от четири момичета.

Нашата цел също е завоюване на медали, заяви треньорът на СКТМ ”Юнак- 2005” в Ардино – Бейхан Емин /първият вляво/

Ще се стремим към медалите, сподели за „Нов живот”, в навечерието на първенството треньорът на СКТМ ”Юнак- 2005”  Ардино – Бейхан Емин.

Същите цели са си поставили и домакините от СКТМ ”Родопи” в Момчилград.

Очаква се на първенството да пристигне президентът на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов и да награди победителите.

Медалистите от Държавното отборно първенство по тенис на маса за момичета и момчета до 12 години в Момчилград ще бъдат включени в разширените състави на националните отбори на България и евентуално ще участват в Балканските първенства.

Стайко КАФОВ

Снимки: Стайко КАФОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache