Да подкрепим нашата съгражданка Дани за романа й „В онази нощ”, разказващ история за силата на любовта С него тя участва в конкурса да участва а във втория конкурс на Фондация „Буквите“ - „Съвременни любовни романи“

Даниела Емандиева

 

Даниела Емандиева е родена през 1983 г. в град Кърджали. Завършила е ГПЧЕ „Христо Ботев” през 2002 г. От 2003 г. досега живее в Бургас. Любовта й към литературата започва още от ученическите й години. Има написани творби, но до миналата година не ги е  споделяла с никой. Когато попада на сайта на фондация „Буквите” , решава да участва в конкурс с разказа си „Напуканите устни на една позакъсняла любов”, за който получава награда от журито и  става част от алманаха „Романтика”. Това й дава кураж да публикува в страницата на „Буквите” във Facebook /„ Буквите нова българска литература”/ и в литературен клуб „Многоточие”.

Дани признава, че творческата й биография е твърде оскъдна, но пък любовта към писането й е огромна. Затова сега участва и във втория конкурс на Фондация „Буквите“ – „Съвременни любовни романи“. Тъй като тази година критериите в него са по-високи, до втори кръг са допуснати само осем автора, между които и Даниела Емандиева. Гласуването започна от 15 април и ще продължи до 26 май. Романите на първите петима автори (ако са набрали над 1000 гласа) ще бъдат издадени от Фондация „Буквите“ и представени на Коледния панаир на книгата. С всеки автор ще бъде подписан договор.

Романът „В онази нощ”, с който Дани участва в конкурса, получи доста добри отзиви, а в „Групата на Кърджали и областта” за един ден събра около 250 гласа. „В онази нощ” разказва за една любов, която припламва от пръв поглед в една нощ между главните герои Виктория и Александър. Виктория е 23- годишна девойка, преживяла тежко раздялата с приятеля си. Съкрушена, тя се затваря в мъката си и близките й напразно се опитват да я утешат. Но на рождения ден на приятелката ѝ се запознава с красив млад мъж/Александър/. Любовта между двамата пламва почти веднага. Срещата им се оказва съдбовна, двамата споделят чувствата си, но Виктория се страхува да не бъде наранена отново и въпреки любовта си, го отблъсква. Скоро разбира, че е бременна. Решава да отгледа сама детето си. Но съдбата решава друго, Александър катасрофира тежко и изпада в кома. Виктория е неотлъчно до любимия  и се моли за неговото оцеляване, да пребори смъртта, заради нея и детето в утробата ѝ. Романът разказва за силата на любовта да победи дори смъртта.

Даниела разчита на своите съграждани да  я подкрепят в конкурса за съвременен любовен роман. Това може да стане на следния линк: http://love.bgizdatel.bg/project.php?id=23&fbclid=IwAR1H2-bAQzhqRv9qRliPz20NELCzzl_AK4eDlw-HShkCreqbP2TR4KBtn04

Кликва се върху линка, натиска се  бутона „Гласувайте”. Горе вляво се показва log in, натиска се  „продължи като”.

Лили ПЕТРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache