Владо Чукич с „Релефите на съня“ в галерия „Дяков“ в Пловдив Негова запазена територия са графичните техники и рисунката, които го правят любим на публиката и печелят респекта на колегите му

Наполовина руснак, наполовина черногорец, Владимир Чукич е един от онези български художници, които никога не оставят публиката безразлична.
Роден в Хасково, започнал да следва „Графика“ в Търново и бързо-бързо напуснал, сигурен, че собствените търсения са по-интересни и му дават много повече… “Личното му имение“ със семейния герб /разбира се – негово творение/ в малко селце край Кърджали е мястото, от което започват пътуванията му по света: с изложбите, но и по музеи и галерии, за да се наслаждава на изкуството на оставилите следа в цивилизацията…
Владо Чукич е реализирал десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участвал е в пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции в Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Германия, Полша, Словения.

Чукич е носител на редица престижни награди, сред които са спечеления конкурс на Съюза на българските художници „Сите дез ар“ в Париж и годишната награда на галерия „Дяков“ в Пловдив за 2010 година.
Негова запазена територия са графичните техники и рисунката, които го правят любим на публиката и печелят респекта на колегите му. В последните десетина години представя и живописни работи, първите от които са показани в галерия „Дяков“.
И тази година Владимир Чукич е подготвил една изящна колекция от специално създадени за тази експозиция творби – графика, акварел и живопис, които е нарекъл „Релефите на съня“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache