За две години държавата е отпуснала 8 млн. лева на община Кърджали Защо все още градът ни е тъмен, това оставям на съвестта на общинска администрация, каза областният управител Никола Чанев

Държавата оказва помощ на община Кърджали. В оздравителния план, чието обществено обсъждане беше през изминалата седмица стана ясно, че дофинансирането на държавни дейности в рамките на две години е около 700 хил. лева. За тези две години, откакто съм областен управител чрез постановления на Министерския съвет на община Кърджали бяха отпуснати 6 млн. лева, от които огромната част за осветление. Защо все още градът ни е тъмен, това оставям на съвестта на общинска администрация, каза областният управител Никола Чанев.

Отделно още 2 млн. лева е дофинансирането на държавата по проекта за училищната инфраструктура, които беше на обща стойност 14 млн. лева. Т.е. за две години държавата е отпуснала на община Кърджали 8 млн. лева срещу, които община Кърджали е изхарчила 700 хил. лева. Митът, който управляващото мнозинство от ДПС, който създава през годините, видите ли лошата държава не помага на добрата община е нищо повече от един мит, категоричен бе областният управител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache