Никола Чанев: Злоупотребите в общината налагат оставката на кмета Хасан Азис Аз не вярвам той да е знаел, но градоначалникът подписва всяко платежно, каза областният управител

През последните дни в средствата за масова информация излязоха данни за извършени злоупотреби в община Кърджали от бившия заместник-кмет Мюмюн Али в размер на 100 хил. лева. Градската легенда твърди, че сумите са доста по-големи. Аз не смятам да коментирам техния размер, защото това е обект на процесуално-следствени действия и вярвам, че правоохранителните и правораздавателните органи ще извършат своята работа. Но тук има няколко факта, които следва ясно да посочим – общинският бюджет е ощетен със 100 хил. лева. Срещу тези 100 хил. лева са изписани фиктивни ремонти. Големият въпрос е – знаел ли е кметът на община Кърджали за тези деяние. Няколко дни изчаках позицията на община Кърджали, но такава позиция липсва. Възможностите са две – кметът инж. Хасан Азис да е знаел, нещо, в което не искам да повярвам, или това да е станало без неговото знание, каза на пресконференция областният управител Никола Чанев.

Предвид факта, че всяко едно платежно нареждане, че всеки един платежен документ се разписва от общинския кмет, оставам на читателите да преценят налице ли е такова знание или не. Това, което мога да кажа е, че е недопустимо да се случва злоупотреба с общински средства в такива размери. Това е още едно онагледяване на липсата на контрол в общината. Единствената достойна постъпка в този момент на общинския кмет е да подаде своята оставка. Аз не вярвам, че това ще се случи, защото ние виждаме 16 години модела на управление на ДПС в община Кърджали. 16 години обръчите от фирми са запазена марка на ДПС. 16 години флагман на тази политика е общинският кмет и заместник председател на партията инж. Хасан Азис, заяви областният управител.

Валери КОВАЧЕВ

Снимка: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache