Никола Чанев: Осигурихме 4 млн. лева за нова спортна зала, пети месец общината не прехвърля терена Това ще е първата обществена сграда след демократичните промени, най-голямата инвестиция в спортната инфраструктура в Кърджали.

Благодарение на правителството на Бойко Борисов и на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за спортна зала в Кърджали бяха отпуснати 4 млн. лева. Те ще са инвестицията в първата обществена сграда след демократичните промени. Най-голямата инвестиция в спортната инфраструктура в Кърджали. Защо все още нямаме спортна зала? Същият въпрос ми зададе и премиерът. Ами защото община Кърджали вече пети месец не прехвърля терена. Надявам се на 29 май, както кметът инж. Хасан Азис пое като ангажимент, общинските съветници да гласуват окончателно да предоставят терена  на Министерството на младежта и спорта, каза на пресконференция областният управител.

Днес той се отчете пред медиите за работата си през втората година от назначаването му за областен управител.

Държавата помага на Кърджали. Но нещата по-трудно се получават заради действията на местната власт. Искам да се обърна към един президент на спортен клуб, който пита – какво прави областният управител за ремонта на спортната зала. Областният управител е осигурил средства за изграждане на нова зала. Спортната зала е общинска собственост и смятам, че 50 хил. лева са напълно по силите на община Кърджали да бъдат отделени за покрива на залата при условие, че  общинският бюджет е в размер на над 63 млн. лева, заяви Никола Чанев.

Валери КОВАЧЕВ

Снимка: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache