Областният управител на Кърджали: Кметът умишлено пречи за интереса към индустриалната зона в Трябва да привличаме инвеститори и да създаваме нови работни места, а не да се противопоставяме на държавата, апелира Никола Чанев

Индустриалната зона в Кърджали е един обект, за който вложихме много усилия. Тече обществената поръчка за избор на изпълнител, който ще бъде избран до дни. Говорих с изпълнителния директор на Национална компания „Индустриални зони и разбрах, че има интерес и от български инвеститори, но ме помоли да не ги разкривам, каза областният управител Никола Чанев.

Имам чувството, че както на всеки един проект на държавата и на този умело се пречи. Как да очакваме инвеститори при условие, че общинският кмет се опитва да направи всичко възможно за запазване на летището. Летищ,е което не функционира повече от четиридесет години. Изключително съм притеснен от провеждането на инициативата „Криле над Кърджали” поради това, че Националната компания „Индустриални зони” не е уведомена, че на нейна собственост се извършва някаква инициатива. Аз приветствам такива инициативи, но нека всичко да става законосъобразно, защото напоследък зачестиха инцидентите с такива малки самолети. Призовавам организаторите да предприемат съответните мерки, изтъкна областният управител.

Кой инвеститор ще дойде и ще вложи своите средства при условие, че вижда как всяка стъпка на държавата се спъва. Призовавам кмета инж. Хасан Азис и общинските съветници от ДПС да забравят дребните политически боричкания, да забравят, че това е изборна година, да работят така, че в Кърджали да се създадат нови работни места и инвестиции. Само чрез откриване на високотехнологични производства в нашия град ще доведем до реално увеличение на доходите. Не бива всеки инвеститор да са чувства застрашен от действията на местната власт, подчерта Никола Чанев.

Валери КОВАЧЕВ

1 отговор

  1. Амет каза:

    Кмета търси комисионни!
    Той не се интересува от индустриални зони!
    Защо новият завод IPS още не работи?
    Само предизборни обещания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache