Община Джебел кани на празник в неделя Кметът Бахри Юмер призовава съгражданите си и гостите за един истински и цивилизован празник без политическа окраска и без политически лозунги и знамена

 

В Джебел продължават проявите по случай 19 май – празника на общината. Днес на градския стадион ще се състои областно състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Започват турнири по бридж, футбол на малки врати, шах, тенис на маса и тенис на корт, рисунка на асфалт и изложба на детско творчество. Състезанията ще продължат и в събота.  За тогава е предвидено и състезание по майсторско управление на велосипед.

Кулминацията е на 19 май в неделя. Тържеството ще започне  в 9 часа с мевлид-помен в джамията. Час по-късно започва музикалната програма. Кметът на общината Бахри Юмер ще открие празника в 11.30 часа. След неговото слово ще има поздравления от гостите. Градоначалникът ще връчи наградите на победителите в спортните състезания, проведени в чест на празника. След обяд денят ще бъде наситен с богата музикална и фолклорна програма. От 16 часа любителите на футбола ще могат да гледат на стадиона срещата между ветераните на Джебел и Бурса. За 8,30 часа вечерта е предвиден ифтар /благотворителна вечеря/. Празникът ще завърши със заря.

Във връзка с празника е разпространено обръщение на кмета на общината Бахри Юмер. В него се казва, че преди 30  години на 19 май населението на община Джебел е провело демонстрация срещу комунистическата диктатура, за да защити своето право на име, език, религия и култура и традиции. Кметът призовава съгражданите си и гостите за един истински и цивилизован празник без политическа окраска и без политически лозунги и знамена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache