Ретро рали „Марица 2019” предизвика фурор в Минерални бани Ралито се провежда за осма поредна година, като стартът му е в Пловдив на 17 май, а финалът на 19 май в Александруполис

Участниците от Ретро рали „Марица 2019” посрещнаха днес в община Минерални бани. Ралито се провежда за осма поредна година, като стартът му е в Пловдив на 17 май, а финалът на 19 май в Александруполис. Тази година в ралито участват общо 42 автомобила от които 37 са състезатели и 7 участници са просто фенове извън състезателната програма.

Кметът на община Минерални бани, цялата общинска администрация и много граждани посрещнаха участниците в ралито на паркинга пред общината. Кметът Мюмюн Искендер връчи почетна купа на собственика на спортен автомобил „Остин Спринт” модел 1969 г. Шаап Акташ. Турският бизнесмен е един от големите чуждестранни инвеститори в България. Притежава фабрика за производство въздушни възглавници за тирове. Той е един от основните спонсори на ралито от самото му начало.

Участниците в ралито също връчиха купа и медал на кмета на националния курорт Мюмюн Искендер. Най-малката участничка в ралито е 6-месечната Михаела. Сред ретро колите се открояваха „Кадилак Севиля”, „Порше”, Мерцедеси и Ситроени от различни марки и години. Представени бяха и няколко возила от времето на социализма, а една от големите атракции беше патрулка „Москвич” на Българската Народна Милиция.

След кратка почивка те се отправиха към следващия етап на състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache