Кърджалийските актьори завладяха публиката на международния фестивал за детски спектакли в Търговище В „Бременските музиканти“ героите-животни, водени от талантливите Тони Тончева, Красимир Ненков и Божидар Георгиев, истински забавляваха малките зрители

При препълнена зала младите актьори от Театрално-музикалния център в Кърджали представиха авторския спектакъл „Бременските музиканти“ на Леонард Капон, сценография Вирджиния Петкова и музика Веселин Койчев, на ХХ-тото, юбилейно, издание на международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“ в Търговище. Малките зрители пяха и се забавляваха с героите-животни, водени от талантливите Тони Тончева, Красимир Ненков и Божидар Георгиев. Нашите актьори бяха бурно аплодирани  от малчуганите, които съпреживяха историята на веселата банда „музиканти“, тръгнала към Бремен, за да търси спасение от съдбата си.

Сред селекцията на международния фестивал имаше представления от България, Индия, Турция, Русия, Сърбия, Италия. Жури с председател проф. д-р Йоана Спасова-Дикова и членове Мариана Петрович и Аве Иванова определи спектаклите, които си тръгват с приз от фестивала. Голямата награда замина за Държавен куклен театър-Видин с авторския спектакъл на Магдалена Митева „Принцесата и граховото зърно“. Първа награда получи „Маша и мечокът“ на Московския областен куклен театър. Гостите от Русия разказаха вечната приказка пред малките зрители на български език. Беше присъдена и поощрителна награда на представлението „Опитомяване на дивото“ от Судип Гупта на Театър на куклите, Колката, Индия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache