Областният управител награди изявени дейци на културата и образованието за 24 май Отличени бяха и ученици, прославили Кърджали и областта в различни конкурси и състезания

По традиция в навечерието на 24 май областният управител Никола Чанев награди изявени представители на културни и просветни институции, и ученици за постигнати високи резултати в професионалната и учебна дейност, за достойно представяне на област Кърджали и за принос в сферата на културата и образованието. Това стана в следобедните часове на 20 май (понеделник) по време на тържествена церемония в Кафе-клуб „Инсайд“. Събитието уважи и началникът на РУО – Кърджали Гроздан Грозев.

Съвсем в духа на настъпващия празник, тържеството започна с Химна на българската просвета „Върви, народе възродени“, който изправи всички присъстващи на крака.

За мене е изключителна чест днес – в навечерието на 24 май, да наградя тези от вас, които през изминалата година накараха всички ни да се чувстваме горди с постигнатите резултати. За мен е изключителна чест да съм тук сред вас, да съм част от една изпълнителна власт, за която образованието се превърна в основен приоритет. Защото вие го заслужавате. Защото вие сте онази движеща сила, която кара България да върви напред. Защото без нашите преподаватели, без тези хора, които се грижат за най-голямото богатство – нашите деца, България не би имала тези хубави резултати“, каза в своето приветствие Областният управител.

Той благодари на всички учители, че се грижат като родители за подрастващите и им помагат да станат достойни и честни граждани на България. Поздрави и абитуриентите като им пожела попътен вятър и много нови житейски успехи. Изказа пожелания и към по-малките ученици, като им заръча да продължават да бъдат много успешни и да се гордеят, че са кърджалийци. Благодари и на културните дейци за приноса им към културата в Кърджали.

Сред директорите на учебни заведения бяха наградени: Йорданка Чавдарова – ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали; Елена Янева – директор на ОУ „П.К. Яворов“ в областния град; Ангелина Хаджиева – ПГ „Руска Пеева“ – Джебел и Недка Дженева –зам.-директор по учебната част в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали.  Грамоти и книги получиха още десетки преподаватели от училищата и детски градини в града и областта, както и представители на синдикални организации на българските учители и ръководители на клубове към ОДК – Кърджали.

За висок професионализъм и принос в развитието на българската култура в област Кърджали, отличени бяха и дейците: Лидия Кирилова – уредник в Регионалния исторически музей; Сирма Евтимова – Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“; Мухарем Алиосман – секретар на НЧ – Звиница, краевед, изследовател и автор на книги; Божидар Георгиев – актьор в Театрално-музикален център – Кърджали; Дора Точкова – артист-солист в музикалния театър към Дома на културата, както и художничката Павлина Чукич.

Грамоти и предметни награди получиха също ученици, които през настоящата учебна година прославиха град Кърджали и областта в национални и международни форуми, конференции, състезания, конкурси и турнири по различни учебни дисциплини, както и в областта на изкуствата и спорта.

Празникът завърши с коктейл и почерпка за всички присъстващи.

Текст и снимки: Божидара АНГЕЛОВА

2 коментара

  1. ами да каза:

    Баба и внучка, ех че заслужило семейство

  2. друг учител каза:

    А Грозданя що не наградихте ? За развитие на цирковото изкуство и проявено мъжество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache