Ученици от ПГ „Руска Пеева“ – Джебел взеха участие в „Ден на революцията на храненето“

Доброволци на Български младежки Червен кръст (БМЧК) от клуб „Да имаш голямо сърце не тежи” към ПГ „Руска Пеева” град Джебел взеха участие в провеждането на Ден на революцията в храненето, който се реализира в рамките на кампания „Революция в храненето 2019” инициирана от фондация „За храната”.

Кулинарната работилница, която се  проведе в актовата зала на СУ „Отец Паисий” град Кърджали с  участието на ученици от 1-ви до 5-ти клас протече под мотото  „Не яж  боклуци, яж зеленчуци”. Здравословните рецепти, които бяха приготвени  от 20-те ученици на учебното заведение бяха одобрени от Консултативния съвет на фондация  „За храната” и определени като официални рецепти на инициативата ,,Ден на революция в храненето”.

В рамките на събитието доброволките на БМЧК  Сезин Сезгин и Айджан Алиджан организираха забавни игри и запознаха малчуганите с пирамидата на здравословното хранене. В края на кулинарния ден всички участници бяха сертифицирани и получиха книжка с рецепти и игри за деца и родители.

Младите червенокръстци благодарят за поканата и поздравяват организаторите на това мероприятие в лицето на Сибел Кяшиф – управител на Фондация „Хюсние Кяшиф“ и г-жа Мариана Василева – зам.  директор на СУ „Отец паисий“ – Кърджали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache