Ангел Джамбазки: Европейската цивилизация може и се защитава именно от националистите Смятам борбата срещу двойните стандарти за един от своите приоритети, заяви кандидатът за евродупетат от ВМРО – Българско национално движение

– Ето, че сме на финалната права на тази кампания за евроизбори, г-н Джамбазки, какъв е очакваният резултат за Вас и партията Ви?

– Ние ще се стремим да постигнем резултат от два мандата в следващия Европейски парламент. За нас това би бил огромен успех, тъй като означава, че ще съставим национална делегация в рамките на политическа група. Това би ни дало много голямо влияние в групата на дясното обединение, която се очаква да стане една от движещите сили на политическите процеси в следващия мандат.

– Какви биха били Вашите приоритети за предстоящия мандат на Европейския парламент, ако бъдете избран?

– Смятам борбата срещу двойните стандарти за един от своите приоритети. Двойни стандарти има не само в качеството на храните. Двойни стандарти има и в оценката на множество брюкселски бюрократи за нас източноевропейците. От идеологическия си бункер в белгийската столица те не могат да забележат огромната икономическа пропаст между изток и запад. Ламтят за социална и политическа интеграция, но са твърдо против икономическата. Ето защо е нашата борба срещу двойните стандарти. Срещу тези, които смятат, че могат да правят бизнес тук, но че ние не можем да правим бизнес на запад. Няма да се примиря в битката си срещу пакета „Мобилност“. Трябва да защитаваме българските интереси и бизнес.

Разбира се няма как да не спомена и Западните Балкани. Те представляват геополитически интерес за България, който ние трябва да преследваме на всички държавни равнища. Европейският парламент не е изключение и един положителен пример от работата ми през последните 5 години е докладът, който призна съществуването на българско малцинство в Албания. Така разбирам аз работата в Брюксел – единствено през призмата на защита на националния интерес.

– 30 хиляди мигранти от лагери в Турция са готови да се включат в т.нар. „Поход на надеждата“ към България и Европа. Мислите ли, че се изчакват резултатите от вота за Европейски парламент, за да стартира Сезон 2 на сериала „Бежанци“, който вече ни прожектираха?

– Аз бих казал, че този сериал не е спирал. Кризата с мигрантите беляза този мандат на Европейският парламент и Европейската комисия. Този „Поход на надеждата“ е очевидна провокация, която е взела пример от небезизвестния поход на мигрантите от централна Америка, които са се запътили към границата със САЩ. Това е една нова тактика, при която група нелегални мигранти биват насърчавани от либерални НПО-та да се събират на големи компактни групи и да оказват натиск по границите на суверенни държави. Неправителствените организации се превърнаха в една пета колона на нелегалната миграция и трафика на хора. Охраната на границата е от съществена важност, но трябва и да се замислим относно действията на подобни неправителствени организации, които стават съучастници в международния трафик на хора.

– Какво е нужно на Европа според Вас?

– Европейската цивилизация може и се защитава именно от националистите. От тези „страшни“ хора, които просто искат да защитят начина, по който живеят от векове. Тези, които знаят, че трябва да уважават миналото и да градят бъдеще, в което ще запазят традициите си. С Макроновци това няма да се случи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache