Милко Багдасаров: Призовавам всички да излязат да гласуват за промяната и за по-справедлива България Ако хората искат животът им да бъде такъв, какъвто мечтаят да бъде, те трябва да поискат промяна, споделя областният лидер на БСП

Кандидатът за евровота на 26 май, издигнат от коалициа „БСП за България“ е Елена Йончева. Тя е български журналист, политик, депутат в 44 Народно Събрание и прессекретар на Президентвото (2017). Тя е родена на 27 май 1964 г. в град София. Завършила е телевизионна журналистика в Москва. Позната е на българския избирател от телевизионния екран. Работила е в БНТ и TV7. Известна е с репортажите си от най-горещите точки на света  Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия и др. Политическата ѝ дейност започва през 2017 г., когато става част от инициативния комитет, издигнал за кандидат-президент Румен Радев. След като е избран за президент, той я включва в екипа си като прессекретар на Президентството. Малко по-късно тя напуска и е избрана за депутат в 44 Народно събрание от групата на БСП. Там Йончева продължава журналистическата си дейност и прави документални филми, в който личат слабостите на управлението. Основната ѝ тема е корупцията сред управляващите.

През март т. г. Елена Йончева е избрана за водач на листата на БСП на вота за Европейски парламент. На 2 май посети и Кърджали, където изрече убедително твърдението: „Има една добра новина – ще спечелим предстоящите избори”. В избирателната бюлетина кандидатът на  коалиция „БСП за България“ e под номер 18.

Защо Елена Йончева? Защо коалиция „БСП за България“? На тези въпроси пред в. „Нов живот“ отговаря областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров

-Господин Багдасаров, кое е най-силното послание на левицата в национален и регионален мащаб, което трябва да достигне до избирателите?

–          Ако хората искат животът им да бъде такъв, какъвто мечтаят да бъде, те трябва да поискат промяна, а тази промяна се свързва единствено с Българската социалистическа партия и с номер 18 на предстоящите избори за Европарламент. Промяна към по-добър, по-справедлив и по-социален живот.

-Безспорно Елена Йончева е авторитетна фигура в обществения живот на страната. И все пак с какво тя превъзхожда останалите кандидати за евровота?

–          Нашата държава в момента е пропита от корупция. Елена Йончева се превърна в символ на борбата срещу корупцията и в много голяма степен превъзхожда останалите кандидати. Всички знаят, че тя не пести усилия да разобличава това корумпирано управление и аз мисля, че ако искаме наистина тази промяна, то тя се свърза в много голяма степен с името на Елена Йончева.

-Какви са очакванията ви за тези избори?

– Това, което очаквам в тези избори е хората да оценят какво всъщност се явяват те. А те са много важни за държавата, защото ще предопределят бъдещето на България. В този план избирателите трябва да си дадат много ясна сметка – искат ли така да продължават нещата или желаят промяна. А единствената алтернатива за тази  промяна е БСП. Явно е, че другите партии не са в кондиция да правят такава промяна, а тези, които до скоро се поставяха като алтернатива, днес са свързани тясно с управлението и се подчиниха изцяло на ГЕРБ.  Призовавам всички да излязат да гласуват за бъдещето на социална и справедлива България, за социална и справедлива Европа и за бъдещето на своите деца, защото знаем, че левите сили в момента се борят за по-социален и по-справедлив живот.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache