ДПС Момчилград с жалба: ГЕРБ раздават храни и дърва, за да си осигурят избиратели Служители на горското стопанство и на "ВиК" в Момчилград са принуждавани да агитират за ГЕРБ. Налице е упражняване на власт чрез използване на зависимости от предоставените услуги, се казва още в жалбата

ГЕРБ раздават торбички с храни и дърва, за да си осигурят гласове на предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май, съобщават до медиите от ДПС.
Подадена е жалба до Районната избирателна комисия от общинския предизборен щаб на Движението за права и свободи в Момчилград. В нея се посочва, че сигналите са получени от граждани и активисти на ДПС.
Хранителните продукти са раздавани на 22 май 2019 г. около 13:30 ч. в предизборния щаб на политическа партия ГЕРБ. Ден по-късно – на 23 май 2019 г. към 11 часа, в момчилградското село Равен и махала „Въз“ са били раздавани дърва.
И в двата случая представителите на ГЕРБ са призовавали срещу раздадените от тях храни и дърва хората да гласуват на предстоящите избори за ГЕРБ. Като доказателство за твърденията си в жалбата от ДПС са предоставили в РИК и снимков материал.
„Служители на горското стопанство и на „ВиК“ в Момчилград са принуждавани да агитират за ГЕРБ. Налице е упражняване на власт чрез използване на зависимости от предоставените услуги“, се казва още в жалбата. Като доказателство от ДПС предоставят на РИК снимка на ръководителя на националния предизборен щаб на „ГЕРБ“ Цветан Цветанов пред щаба на партията Момчилград, на която са застени и служители от двете държавни структури.
„Извършените действия на активисти на ГЕРБ са не само нарушение Изборния кодекс, но съдържат и елементи на състав на престъпление от Наказателния кодекс“, коментира общинският лидер на ДПС в Момчилград Акиф Акиф, цитиран в пресъобщението.

6 коментара

 1. Горски гюнай каза:

  Директора на горското Илия Минчев и той на снимките! Той на кара да отиваме ние там.Иначе ще уволнявам каза той на нас. От дървата ние храним,а партията брани!

 2. Винету от Банкя каза:

  Изборите ще минат, но хората ще си останат. Дали ще имат очи да се погледнат? Ония горе ще си напълнят гушките,ще си увеличат бройката на апартаментите с асансьорите,бройката на къщите за гости, депозитите в овшорките, а бедния народен ще продължава да е беден.И за какво е цялата тази помия и настройване на комшия срещу комшия?

 3. Аз каза:

  Като че ли ДПС не раздават, те преди всички избори винаги раздават торбички с хранителни стоки и др… Сега друг като ги раздава било незаконно…..

 4. леля Кера каза:

  ДПС без свян и спирачки дават пари и продукти вече 30 години преди избори.Имат си стройно изградена организация.Всички знаят в кои квартални магазини се раздават продуктите и парите. ГЕРБ обаче ги подминаха . ДПС могат да се гордеят с герберастката пасмина, защото учениците им ги подминаха.

 5. Отвратен каза:

  Цялата държавна машина е впрегната в предизборната агитация на ГЕРБ. Никъде по света няма такава наглост и простащина. Били сме европейци, ама друг път. Къде в Западна Европа може да вирее наглост като герберастката? Само в безправна България.

 6. Mehmed каза:

  Всичките гледат бизнес е далаверата народа умира глад народът е виновен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache