Кметът Ресми Мурад награди призьорите във фотоконкурса „Ардино – душата на Родопите“ На първо място при по-големите журито на конкурса класира снимката на Рейхан Ферад от Джебел за пленителната гледка на меандрите на река Арда, край Сухово

Първа награда за снимката на Рейхан Ферад

На специална церемония кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и почетният гражданин на Ардино Халит Алиосман Даалъ отличиха най-добрите снимки във фотоконкурса на тема „Ардино – душата на Родопите“. Общинско жури, начело с началника на отдел „Образование, спорт и култура“, оцени всички снимки, които постъпиха на имейла на конкурса, след което определи призьорите. Участниците бяха разделени в две възрастови групи – до 14 години (ученици) и възрастни. 

Рейхан Ферад от Джебел получава награда

На първо място при по-големите журито на конкурса класира снимката на Рейхан Ферад от Джебел за пленителната гледка на меандрите на река Арда, край Сухово.
„Това е една от най-любимата ми снимка. Тя е панорамна и съчетава 11 вертикални кадри.Мисля, че това място е сърцето и душата на Родопите“, заяви авторът на снимката Рейхан Ферад.

„Ледено око на река Арда“ на Ивайло Иванов

Второто място е за снимката „Ледено око на река Арда“ на Ивайло Иванов от Димитровград. На трето място журито класира фотоса на Нихат Конча от Турция „Зимно утро в Ардино“. Поощрителна награда бе присъдена за снимката на Венцислав Стайков от Кърджали „Красотите на България“.
При учениците с първо място бе отличена снимката „Дяволският мост” на 9-годишната Ебру Ерол Делиюсеин. Второто място е за фотоса „Снимка от село Дядовци към река Арда” на 12-годишната Диляра Реджебова, а трето място е за снимката „Меандъра при с. Рибарци” на 12-годишният Атакан Хайрулов, и тримата от Ардино. Поощрителни награди получиха 13-годишните Елис Мюмюнова и Фунда Ибрямова, и двете от Ардино. Всички призьори получиха парични награди, осигурени от Община Ардино.
Голяма част от изпратените снимки бяха подредени в изложба в залата на Общинския музей, която ще продължи до края на лятото.
Фотоконкурсът „Ардино – душата на Родопите“ бе организиран от община Ардино със съдействието на Общинския музей, Обществения съвет за културно наследство, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Военно- спортен клуб „LASERWAR Balkans“.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache