Шествие и културна програма събраха Минерални бани за 24 май В празничната програма се включиха с песни, танци, рецитали и сценки децата от детските градини, учениците от двете училища и от самодейните групи към читалищата в община Минерални бани

„Българското слово е свещено – то ни обединява, дава ни възможност да сме различни и неповторими и заедно с това да бъдем част от от съвременното развитие на света. 24-и май е празник на духовността, на културата, на хората, градящи устоите на нацията, на тези които създават идентичност и възпитават в родолюбие поколенията след нас!“. Това заяви в поздравителен адрес до всички учители, ученици и техните родители от община Минерални бани кметът Мюмюн Искендер.

По традиция празникът на Светите братя Кирил и Методий, славянската писменост и българската култура започна с шествие на учениците и учителите от Националния курорт. Празничната колона премина от двора на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ до Лятната сцена в Минерални бани. В него се включиха ученици и преподаватели от ОУ „Христо Ботев“ в Караманци.

В празничната програма се включиха с песни, танци, рецитали и сценки децата от детските градини, учениците от двете училища и от самодейните групи към читалищата в община Минерални бани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache