Активно се гласува и в община Сен Жос, побратимена с Кърджали Българите там упражняват своето право на глас в 6 секции

Българските граждани в Белгия ще гласуват на евроизборите в 6 избирателни секции, като 4 от тях са в град Брюксел, една – в Льовен и една – в Гент. Очаква се по-голяма активност, тъй като много от нашите сънародници работят в европейските институции. Броят на живеещите в Белгия българи трудно може да се определи, защото при свободния пазар на труда има голямо движение на хора, но приблизително наброяват около 20 хиляди, съобщи за БНР – Кърджали Йоана Илиева. Тя е председател на едната от двете секционни комисии, открити в сградата на българското посолство.

По думите на госпожа Илиева побратимената на Кърджали община Сен Жос се намира в съседство на района, където се намира Европейската комисия и Постоянното представителство на Р. България и съвсем нормално е българските граждани там да гласуват в секциите, които се намират в нашето представителството.

В Белгия днес се провеждат избори на няколко нива – освен за Европейски парламент, но също и регионални избори за правителство. Това не би затруднило провеждането на изборите за българските представители в белгийската столица, тъй като организацията е на високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache