Благоустрояват дере в чернооченското село Нови пазар Строителството  ще предотврати опасността от евентуални наводнения в централната част на Черноочене

 

Откриване на строителна площадка за корекция на част от дере – с. Каблешково с участък в квартал 67 на с. Нови пазар направи днес кметът на Община Черноочене Айдън Осман, заедно с фирмата изпълнител и надзора на обекта.

Проектът предвижда два етапа. При първия ще бъдат покрити  23 метра от дерето. Втория етап е за изграждането на открита водоотводна канавка с дължина 178 м, разясни кметът на общината. Той допълни, че във втората част на проекта по реката ще бъдат поставени конусовидни профили т.нар. кюнета.

Средствата за реализирането на проекта са предвидени в приетия от Общински съвет – Черноочене капиталов списък за 2019 г.

Срокът за изпълнение на заданието по договор е 3 месеца.

Искрено се надяваме, че стартиращият проект ще допринесе за създаването на градски комфорт при селски условия на населението на централното село и периферните населени места. Реализирането на строителството  ще предотврати опасността от евентуални наводнения в централната част на Черноочене, каза още кметът Айдън Осман.

Той подчерта, че всички жители на селата на територията на община Черноочене заслужават по-добра инфраструктура и среда на живот.

Кметът на село Нови пазар Вилдане Сали от свое име и от името на местните жители благодари на ръководството на Община Черноочене за реализирането на проекта и поетите ангажименти

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache