Четвърта европейска титла по канадска борба за световната ни шампионка Емилия Стоянова Бронзова купа и медали за националния отбор на България за хора с увреждания, заел трето място в Европейско първенство за хора с увреждания в Гърция

Успех и злато за Емилия Стоянова

 Елитната ни състезателка, европейска и световна шампионка Емилия Стоянова спечели златото на лява ръка и бронз на дясна – в категория жени, за хора със зрителни увреждания на  Европейско първенство за хора с увреждания в Гърция. С това свое постижение тя стана  за четвърти път европейска шампионка.  

В 22-рото Европейско първенство по канадска борба за юноши, младежи,  мъже, жени,  ветерани и хора с увреждания, което се проведе град Лутраки, взеха участие състезатели  с увреждания от цялата страна.

СТКХСУ „Родопи” в Кърджали  се представи с четирима участници – Емилия Стоянова, Виктория Генева, Алпай Ибрям и Георги Караджов.

Виктория Генова/ляво/ зае престижното пето място

В оспорвана борба за медалите и останалите наши спортисти отново доказаха своята класа. Младата ни надежда Виктория Генева, която се състезаваше в дивизия юноши, стана 5-та на лява и дясна ръка.

Пети стана на лява ръка и Георги Караджов, който се състезаваше с участници с увреждане на горни крайници.

Георги Караджов/дясно/ е също пети

Алпай Ибрям – с увреждания на долни крайници, зае 8-мото място.

Националният отбор на хората с увреждания на България зае трето място в отборното класиране и получи бронзова купа и медали. 

Ето какво сподели за „Нов живот” при завръщането си в България  четирикратната европейска шампионка по канадска борба Емилия Стоянова: „Асен Хаджитодоров – президент на Световната федерация по канадска борба, който оглавява и Българската федерация, ни поздрави  за участието ни, за достойното ни представяне и ни пожела успех на Световното първенство по канадска борба, което ще се проведе през октомври тази година в Румъния.“

Стайко КАФОВ

Успешен триумф за хора с увреждания

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache