За 19-и път Минерални бани събира 2000 деца Започва в петък, в него ще участват малчугани от България, Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция

Близо 2000 деца, 80 групи и 72 индивидуални изпълнителя, дуети и трио от 16 области и 38 населени места от територията на цяла България, както и 18 танцови групи от чужбина ще участват на тазгодишния ХІХ Международен детски етнофестивал. Той започва в петък в него има малчугани от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция. Ще бъдат представени над 80 училища, читалища, ОДК, ОДЗ, центрове и школи от България и извън пределите на страната ни, съобщиха от Община Минерални бани, домакин на събитието.

То се организира още от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” . Детският етнофестивал се осъществява под патронажа на Бисер Петков – министър на труда и социалната политика.

Изкуството е красотата и вкусът на живота, а танцът е скритият език на душата. Универсалният език на музиката, песента и танца е най-разбираемия начин да се отправят послания и да се предава информация за култура, традиции и ценности!

Майстори ще представят занаятите, които упражняват – везба, шиене, плетене, плъстени изделия, фолклорни кукли и накити, грънчарство, ръчно рисувани тъкани, рисувани съдове и др. Българската асоциация на пострадалите при катастрофи ще съдейства за повишаване информираността на участниците и гостите на етнофестивала относно безопасно движение по пътищата.

Организирани са развлекателни игри с награди, на които всички участници и гости на етнофестивала ще имат своя шанс да получат подарък за спомен от детския празник.

Етнофестивалът, който с годините се утвърди като значимо международно културно събитие и като популярен и очакван детски празник, ще бъде открит на 31 май от 10 часа в Летния театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache