Вижте кои улици ще бъдат ремонтирани в Кърджали през следващите тридесет месеца Проектът включва и изграждане на пешеходен мост в парк „Арпезос-Север”, който ще свърза първа и втора част на парка

Десет улици ще бъдат ремонтирани по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в Кърджали”, който стартира официално вчера. В централната част на града са включени ул. „Екзарх Йосиф” и ул. „Отец Паисий”, част от ул. „Републиканска” /от кръстовище с бул. „Беломорски” до кръстовище с бул. „България”, ул. „Ген. Чернозубов” /от кръстовище  с бул. „Беломорски” до кръстовище с бул. „България” и ул. „Самуил”.  В кв. „Възрожденци”  ще бъдат ремонтирани ул. „Райко Жинзифов”  и част от ул. „Христо Данов” /от кръстовище с ул. „Райко Жинзифов” до кръстовището с ул. „Стефан Стамболов”.

В старата градска част ще бъдат обновени ул. „Иван Вазов”, част от ул. „Климент Охридски” / от пл. „Хаджи Димитър” до кръстовище с ул. „Богдан” и „Добруджа”, както и на площад „Хаджи Димитър”.

Предвидените строително монтажни дейности за посочените улиците в централната градска част и във „Възрожденци”  включват ремонт и рехабилитация на тротоари и въвеждане на енергоспестяващо осветление, а на улиците в стара градска част освен това – подмяна на бордюри и реконструкция на пътната настилка.

В проекта „Ремонт и рехабилитация на улици в град Кърджали”  влиза и изграждане на пешеходен мост в парк „Арпезос – Север”, който ще свързва първа и втора част на парка. Мостът ще обслужва пешеходци и велосипедисти, ще гарантира безопасното им преминаване между двете части на парка.  Съгласно приетия и одобрен идеен проект мостът ще бъде 459,93 кв. метра, дълъг -111,30 метра, като дължината на пешеходната част ще бъде 103,12 метра.

Проектът „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали” е един от трите проекта, включен в списъка с основни проекти на одобрената по Приоритетна ос 1 – „Устойчиво и интегрирано градско развитие” на Оперативна програма Региони в растеж” Инвестиционна програма  за реализация на ИПГВР на Кърджали 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта е 5 052 148 лв.

Кметът на общината инж. Хасан Азис пожела на изпълнителите да извършат качествено и в срок предвидените строителни работи и да проявяваме взаимно търпение при изпълнението на проекта. Този ден трябва да се помни дълго от кърджалийци. Ние реализираме най-мащабния проект за ремонт на улици и тротоари. С него Кърджали ще направи една много голяма крачка да се превърне в един голям, модерен и съвременен  европейски град, каза още  градоначалникът на церемонията по повод първата копка, която беше направена вчера на площад „Хаджи  Димитър” на Кръговото на пазара.

 

Валери НЕДЯЛКОВ

5 коментара

 1. майка каза:

  А за булевард „Беломорски“ колко още по 30 месеца ще чакаме? Уж това е лицето на града при влизане?!

 2. караман каза:

  А търговската улица Републиканска ,не трябваше ли да се обнови спешно?

 3. Матев каза:

  Газопреносните фирми унищожиха ул.“Родопи“в кв.“Байкал“.Къде е общинският контрол?

 4. Kolkapati каза:

  A kade sa gazovite trabi za gazovoto parno? Predi remonta….. ili sled remonta i novia asfalt na tesi sokachki sha turgate gazovite trabi!?? I kade e europeskata tabela s opisanie na remontnite deinosti, izpalnitelite, adrezite im, srokovete, garancionni skokove i naturalnite materiali…

 5. Dledo каза:

  HiVane, taz karta ne sa chete ve…oti?! Arhitekta na besilkata che turim…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache