Вижте кои улици ще бъдат ремонтирани в Кърджали през следващите тридесет месеца Проектът включва и изграждане на пешеходен мост в парк „Арпезос-Север”, който ще свърза първа и втора част на парка

Десет улици ще бъдат ремонтирани по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в Кърджали”, който стартира официално вчера. В централната част на града са включени ул. „Екзарх Йосиф” и ул. „Отец Паисий”, част от ул. „Републиканска” /от кръстовище с бул. „Беломорски” до кръстовище с бул. „България”, ул. „Ген. Чернозубов” /от кръстовище  с бул. „Беломорски” до кръстовище с бул. „България” и ул. „Самуил”.  В кв. „Възрожденци”  ще бъдат ремонтирани ул. „Райко Жинзифов”  и част от ул. „Христо Данов” /от кръстовище с ул. „Райко Жинзифов” до кръстовището с ул. „Стефан Стамболов”.

В старата градска част ще бъдат обновени ул. „Иван Вазов”, част от ул. „Климент Охридски” / от пл. „Хаджи Димитър” до кръстовище с ул. „Богдан” и „Добруджа”, както и на площад „Хаджи Димитър”.

Предвидените строително монтажни дейности за посочените улиците в централната градска част и във „Възрожденци”  включват ремонт и рехабилитация на тротоари и въвеждане на енергоспестяващо осветление, а на улиците в стара градска част освен това – подмяна на бордюри и реконструкция на пътната настилка.

В проекта „Ремонт и рехабилитация на улици в град Кърджали”  влиза и изграждане на пешеходен мост в парк „Арпезос – Север”, който ще свързва първа и втора част на парка. Мостът ще обслужва пешеходци и велосипедисти, ще гарантира безопасното им преминаване между двете части на парка.  Съгласно приетия и одобрен идеен проект мостът ще бъде 459,93 кв. метра, дълъг -111,30 метра, като дължината на пешеходната част ще бъде 103,12 метра.

Проектът „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали” е един от трите проекта, включен в списъка с основни проекти на одобрената по Приоритетна ос 1 – „Устойчиво и интегрирано градско развитие” на Оперативна програма Региони в растеж” Инвестиционна програма  за реализация на ИПГВР на Кърджали 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта е 5 052 148 лв.

Кметът на общината инж. Хасан Азис пожела на изпълнителите да извършат качествено и в срок предвидените строителни работи и да проявяваме взаимно търпение при изпълнението на проекта. Този ден трябва да се помни дълго от кърджалийци. Ние реализираме най-мащабния проект за ремонт на улици и тротоари. С него Кърджали ще направи една много голяма крачка да се превърне в един голям, модерен и съвременен  европейски град, каза още  градоначалникът на церемонията по повод първата копка, която беше направена вчера на площад „Хаджи  Димитър” на Кръговото на пазара.

 

Валери НЕДЯЛКОВ

5 коментара

 1. майка каза:

  А за булевард „Беломорски“ колко още по 30 месеца ще чакаме? Уж това е лицето на града при влизане?!

 2. караман каза:

  А търговската улица Републиканска ,не трябваше ли да се обнови спешно?

 3. Матев каза:

  Газопреносните фирми унищожиха ул.“Родопи“в кв.“Байкал“.Къде е общинският контрол?

 4. Kolkapati каза:

  A kade sa gazovite trabi za gazovoto parno? Predi remonta….. ili sled remonta i novia asfalt na tesi sokachki sha turgate gazovite trabi!?? I kade e europeskata tabela s opisanie na remontnite deinosti, izpalnitelite, adrezite im, srokovete, garancionni skokove i naturalnite materiali…

 5. Dledo каза:

  HiVane, taz karta ne sa chete ve…oti?! Arhitekta na besilkata che turim…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache