„Арда 1924“ отличен с „Почетен знак златен” на Община Кърджали Футболистите бяха посрещнати с бурни аплодисменти и ставане на крака от общинските съветници от всички групи в местния парламент, заметнали клубните сини шалчета

За постигане на високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига на българския футбол ПФК Арда 1924 днес бе отличен с отличието „Почетен знак  златен” на Община Кърджали. Отличието бе връчено от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис днес по обяд по време на заседанието на Общинския съвет.

Футболистите, водени от президента на клуба Петър Пешев, пристигнаха в заседателната зала в момент, когато се обсъждаше най-конфликтната точка – приемане на План за финансово оздравяване на община Кърджали. В залата настъпи голямо оживление. Съветниците  посрещнаха прави и с продължителни ръкопляскания момчетата. От футболния клуб  раздадоха шалчета на „Арда” на всички. Футболистите изчакаха да приключат споровете по точката.  В тяхно присъствие с подкрепата на 25 съветници от ДПС и БСП Планът за финансово оздравяване беше приет.

След това отборът и ръководството на клуба бяха поканени на трибуната. Инж. Хасан Азис връчи почетния знак – златен на президента на клуба Петър Пешев. Отново последваха бурни  и продължителни ръкопляскания.

С благодарност за признанието и усилията на общината и лично на кмета инж. Хасан Азис, от трибуната към присъстващите в залата се обърна капитанът на отбора Пламен Крумов.

„Искам да ви благодаря за подкрепата, която ни оказахте през целия сезон. От името на целия отбор искам да благодаря на кмета на града, който през цялото време ни помагаше. Дай Боже, и занапред да ни помага. Радвам се, че сме част от историята на този велик успех да вкараме отбора на „Арда” в А група. Дай Боже, да имаме все по-големи успехи от тук насетне и заедно ръка за ръка да изпълняваме целите си”, каза капитанът на отбора.

Към присъстващите в залата се обърна и президентът на ПФК „Арда 1924” Петър Пешев: Искам да ви честитя този успех, който постигнахме заедно с вас. Изживяхме една много хубава година. Надявам се, че министърът ще си спази обещанието, ще ни помогне за осветлението на стадиона, за да можем да играем тук домакинските си мачове от новия сезон и да останем и да се утвърдим в „А” група”, заяви президентът на клуба Петър Пешев.

Предложението за удостояване на ПФК Арда 1924 с почетен знак златен бе направено от председателя на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа. То влезе като допълнителна точка в дневният ред на заседанието на Общински съвет Кърджали и бе гласувано единодушно от общинските съветници днес по време на редовното им майско заседание. Единодушно общинските съветници подкрепиха и предложението на кмета инж. Хасан Азис ПФК „Арда 1924” да бъде награден с парична награда от 100 000 лева за постигане на високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига.

„Вчерашният исторически ден за Кърджали ознаменува една историческа победа, с която се поправя една историческа неправда за Кърджали случила се преди 31 години, когато „Арда” бе на крачка от влизане в А футболна група. Сега тя е заличена с историческа победа“ , каза инж. Хасан Азис Азис от трибуната на местния парламент.

Снимки/: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache