Община Черноочене осигурява раници за 53-ма бъдещи първолаци

В навечерието на празника възпитаниците на Детска градина „Първи юни“ в село Комунига, от градина „Слънце“ в село Габрово и „Славейче“ в село Житница събраха овациите на родители и гости по време на тържествата, посветени на 1 юни – Международния ден на детето и изпращане на подготвителните групи в първи клас. 

Малките рецитираха стихотворения, танцуваха, пяха песнички. Празникът бе повод за голяма радост.

Гости на тържествата бяха Кметът на Община Черноочене Айдън Осман и зам.-кметът на Общината Селями Мустафа.

В обръщенията си Кметът на Община Черноочене Айдън Осман подчерта ролята на детските градини във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие.

От името на колективите и родителите на децата директорките на учебните заведения Елмаз Апти и Мукаттес Мехмедова изразиха благодарността си към Община Черноочене за оказаното съдействие и пожелаха успех на бъдещите първокласници, които ще прекрачат учебния праг наесен.

Раници като подарък от Община Черноочене получават 53-ма бъдещи първолаци, завършващи последна група на детските градини в селата Габрово, Лясково, Черноочене, Комунига, Паничково, Минзухар и Житница. В тях се организират празнични тържества.

По десетилетна традиция Община Черноочене прави този жест към завършващите малчугани от учебните институции за най-малките.

На всички останали деца в градините бяха раздадени лакомства.

Общо над 200 деца се възпитават в детските градини на територията на общината.

Исмет ИСМАИЛ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache