Дикме: Къщите за тъщи преляха чашата Изключително некомпетентен е писал методиката за определяне на санкциите по проектите, коментира бившият земеделски министър

ВАС обяви за нищожна Методиката за определяне на санкциите след плащане по проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 година, утвърдена от Изпълнителния директор на ДФ ”Земеделие”. С това въпросното решение само я отменя, а не задължава да се връщат пари.

Това заяви бившия земеделски министър Мехмед Дикме в ефира на БТВ.

Той уточни, че ако на някой са удържани пари, той може да поиска чрез съда да му бъдат върнати, но за собствена сметка.

„Човекът, който е приложил тази методика е бил или изключително некомпетентен или си е повярвал, че може да изземва функциите на редица институции. Правилата не се определят от изпълнителния директор, а от министъра, след като е съгласувано с браншовите организации. Може да се търси отговорност в рамките на 5 години. Всички проекти трябва да се проверяват по един и същи начин, но виждаме, че това не е направено“, отбеляза Мехмед Дикме.

 

„Кучето не е заровено в наредбите и правилата, те са съгласувани с Брюксел, калпавата методика е написана от изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ и трябва да се търси отговорност от него. Къщите за тъщи преляха чашата“, каза бившият земеделски министър.

 

„През последната една година виждахме една фрапираща некомпетентност в Министерство на земеделието. Това вредеше и на имиджа на правителството“, обобщи Дикме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache