Радослав Милев: Оздравителен план или прах в очите, решете сами Общинският съветник от Реформаторския блок коментира как на последната сесия бе приета програмата за оздравяване на финансите на Кърджали.

 

На последната сесия на Общинския съвет в Кърджали станахме свидетели на поредното заиграване между ДПС и БСП, с чиито гласове бе приета програмата за оздравяване на финансите на Кърджали.

Нито един от предложените начини за увеличаване на постъпленията в бюджета няма да даде резултат. Например, как смятате, че ще постъпят 140 хиляди лева през тази и следващата година от „Синя зона“, като такава няма и, както изглежда, скоро няма да има.

Останах изумен от ентусиазма на колегите от ДПС, с който те подкрепиха предложението на Георги Кючуков от БСП за увеличаване на приходите от туристическия обект Перперикон. Би трябвало и най-неопитният общински съветник да знае, че приходите от Перперикон влизат в касата на Регионалния исторически музей. Той единствен може да ги ползва и то само за нуждите на този туристически обект. Нито лев от тях няма да постъпят в общинската хазна.

Гражданите на Кърджали трябва да са наясно, че приемането на програмата за оздравяване на общинските финанси е прах в очите на всички ни. Резултат от нея няма да има. Няма да видим и никакво подобрение в работата на администрацията. По-скоро управляващите трябва да се концентрират върху в подобряване на финансовата дисциплина в Община Кърджали, защото всички знаем за течащите разследвания срещу висши доскоро функционери на ДПС, заемали ръководни административни постове.

Радослав МИЛЕВ, общински съветник от Реформаторския блок

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache