В Момчилград възраждат щангите,  вече имат и медали Айше Мехмедова и Анифе Бехчет се окичиха със златни и сребърни медали

Група ентусиасти възраждат щангите в Момчилград, опитвайки се да продължат дългогодишни традиции. В края на миналата година бе създаден спортния клуб „Наим Сюлейманоглу”, чийто възпитаници вече печелят медали на републикански първенства. Клубът се радва на подкрепата на фирми като ”Маказа”ООД, ”Мах 2000”ООД, ”Ерастрой”ООД, хотелски комплекс „Устра”, както и на община Момчилград в лицето на кмета Сунай Хасан. Състезателите се тренират от доказан треньор Велентин Гемеджиев.

Не само покрихме нормативите на републикански шампионати , но вече имаме и медали. Това сподели президентът на клуба Кемал Мустафа-Кемчо. В края на май на държавното лично първенство в Хасково състезателките на клуба Айше Мехмедова и Анифе Бехчет са взели златен и сребърен медал. На държавното отборно в Сливен двете момичета също печелят злато и сребро, а клубът се класира на шеста позиция.

Все още отборът не е изграден, но двете щангистки имат потенциала на шампионки, подчерта Кемал Мустафа.

Той благодари за възможността състезателите да тренират в новата зала, носеща името „Наим Сюлейманоглу”. Проблемът е, че нямаме спортни уреди. Нужни са ни 7 уреда за жени и 7 за мъже, каза още президентът на клуба. Доволен е, че градът има перфектна зала и хотели за републикански състезания. Търсят се обаче спонсори за оборудването.

Предстои през юни да бъде открит паметник на легендата Наим Сюлейманоглу. Надявам се тогава да се намерят спомоществователи,  за да си набавим комплектите от уреди, изрази надежда Кемал Мустафа.

Георги КУЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache