Откриват паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград през юли Тогава е десетата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми"

Постаментът за паметника на Наим Сюлейманоглу вече е готов

Паметник на почетния гражданин на Момчилград, световен и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу ще бъде открит в края на юли. Това ще стане по време на десетата международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. Паметникът ще бъде поставен пред спортния комплекс, който носи името на Наим Сюлейманоглу. Постаментът от стомано-бетон е вече готов. Фигурата на щангиста също вече е изработена. Тя е от месинг и ще бъде висока 2,20 метра. Височината на паметника с постамента ще е около 3 метра. Постаментът ще бъде облицован със сив измирски мрамор. Той вече е осигурен. Бизнесменът Себахатин Ватансевер е дарил мрамора след среща с кмета на община Момчилград Сунай Хасан и председателя на общинския съвет Юмер Юсеин, които го запознаха с проекта за паметника.

Бизнесменът Себахатин Ватансевер е дарил мрамора след среща с кмета на община Момчилград Сунай Хасан и председателя на общинския съвет Юмер Юсеин

„Наим Сюлейманоглу е най-известният момчилградчанин, прославил с постиженията си и България, и Турция в целия свят. Най-малкото, което ние момчилградчани можем да направим, е да му издигнем паметник в родния Момчилград. Изключително съм благодарен на всички, които се присъединиха към инициативата по издигането на монумента. За пореден път доказахме, че Момчилград е много повече от населено място. Момчилград е дух, който свързва, независимо на какво разстояние живееш“, заяви Сунай Хасан.

1 отговор

  1. А.А. каза:

    Абе, то и Петър Стойчев е известен по целия свят ама никой не се сеща да му вдигне паметник. Защо ли? Ами вероятно защото е Петър, а не Хасан. Измекярите в политиката нямат край.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache