Стамен Белчев: Целта е „Арда“ да бъде един от най-силните отбори в България Определено ще търсим футболисти, докато имаме възможност и няма да се откажем да подобрим селекцията в отбора, категоричен е треньорът

 Стамен Белчев остава в „Арда“ и ще продължи да води тима в Първа лига. Той напълно отговаря на профила за треньор, който търсеше ръководството на ПФК „Арда“ в лицето на президента инж. Петър Пешев. Клубът към този момент успешно изпълни двугодишния си план, а именно участие сред елита на българския футбол. Сега следва нов тригодишен такъв. Целта през първата година е „Арда“ да се утвърди в Първа лига, през втората, да се надгради това, което е направено, а през третата – да стане един от най-силните отбори в България. Основна цел е и Арена „Арда“ да бъде приведен във вид, който да отговаря на абсолютно всички изисквания на БФС и на полицията. Ръководството обмисля и създаването на собствена футболна Академия, от която да излизат млади таланти, на които да се разчита след време за първия отбор. 

– Г-н Белчев, оставате в „Арда“, което означава, че ще продължите с приказката, която успяхте да напишете с историческото влизане в Първа лига.
– Благодаря за поздравленията. Надявам се да направим добра селекция и да продължим с добрите изяви, и да радваме феновете, които ни подкрепяха през целия сезон.

-Поехте отбора в движение, след като преди това работеха специалисти като Стойчо Стоев и Елин Топузаков. Кога беше най-трудно?
– Най-трудно беше в началото, когато исках отборът да играе по начина, по който на мен ми харесва и докато футболистите разберат моите идеи и разбирания за футбол. А колкото до Стойчо Стоев и Елин Топузаков, те също имат огромна роля за влизането на „Арда“в Първа лига.

-Успяхте да направите отборът да играе атакуващ футбол, да пресира противника в неговата половина, което в крайна сметка се оказа печелившо.
– Ами да, целта беше да играем агресивно и да пресираме противника. Нормално е, когато търсиш високо класиране и промоция в Първа лига, да играеш атакуващо. Няма как да играем защитно и да побеждаваме. На мен това ми беше пределно ясно. И точно това исках аз от футболистите. През по-голямата част от мачовете се получаваше, през други не. Но това е, не винаги се получава това, което искаш във футбола.

-От пристигането ви в „Арда“, нямате загуба като домакин, което е добър атестат за вашата работа и правите Арена „Арда“ непревземаема крепост.
– Това само може да ме радва, защото трудът е на всички – не само на мен, на целия треньорски щаб, на момчетата, на ръководството. А що се отнася до статистиката, аз не водя такава, но това ме задължава да продължаваме да работим по същия начин.

– Нещо, което със сигурност интересува феновете. Какво е нужно според вас на „Арда“, за да се утвърди сред елита на Първа лига и отборът да е конкурентноспособен на останалите в групата?
– Това, което е нужно на отбора, е, че трябва да подобрим в почти всички линии конкуренцията и още да вдигнем нивото, защото разликата от Първа и Втора лига е голяма. Трябва по най-добрия начин да се подготвим, за да може, когато започнат мачовете, да сме на нивото, което на нас ни се иска.

– В тази връзка как върви селекцията в „Арда“?
– Работим по селекцията, което е нормално за този период. Надявам се до края на седмицата да имаме вече подписани договори с тези играчи, които искаме. Но определено ще търсим футболисти докато имаме възможност и няма да се откажем да подобрим селекцията в отбора.

-Привържениците скандираха дълго време вашето име след победата над „Септември“, какво бихте им казали след голямата еуфория?
– Благодаря за това, което направиха за отбора и подкрепата към мен, която имаше през цялото време. Надявам се да оправдая доверието на ръководството и заедно да радваме феновете на „Арда“ през следващия сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache