Стамен Белчев: Целта е „Арда“ да бъде един от най-силните отбори в България Определено ще търсим футболисти, докато имаме възможност и няма да се откажем да подобрим селекцията в отбора, категоричен е треньорът

 Стамен Белчев остава в „Арда“ и ще продължи да води тима в Първа лига. Той напълно отговаря на профила за треньор, който търсеше ръководството на ПФК „Арда“ в лицето на президента инж. Петър Пешев. Клубът към този момент успешно изпълни двугодишния си план, а именно участие сред елита на българския футбол. Сега следва нов тригодишен такъв. Целта през първата година е „Арда“ да се утвърди в Първа лига, през втората, да се надгради това, което е направено, а през третата – да стане един от най-силните отбори в България. Основна цел е и Арена „Арда“ да бъде приведен във вид, който да отговаря на абсолютно всички изисквания на БФС и на полицията. Ръководството обмисля и създаването на собствена футболна Академия, от която да излизат млади таланти, на които да се разчита след време за първия отбор. 

– Г-н Белчев, оставате в „Арда“, което означава, че ще продължите с приказката, която успяхте да напишете с историческото влизане в Първа лига.
– Благодаря за поздравленията. Надявам се да направим добра селекция и да продължим с добрите изяви, и да радваме феновете, които ни подкрепяха през целия сезон.

-Поехте отбора в движение, след като преди това работеха специалисти като Стойчо Стоев и Елин Топузаков. Кога беше най-трудно?
– Най-трудно беше в началото, когато исках отборът да играе по начина, по който на мен ми харесва и докато футболистите разберат моите идеи и разбирания за футбол. А колкото до Стойчо Стоев и Елин Топузаков, те също имат огромна роля за влизането на „Арда“в Първа лига.

-Успяхте да направите отборът да играе атакуващ футбол, да пресира противника в неговата половина, което в крайна сметка се оказа печелившо.
– Ами да, целта беше да играем агресивно и да пресираме противника. Нормално е, когато търсиш високо класиране и промоция в Първа лига, да играеш атакуващо. Няма как да играем защитно и да побеждаваме. На мен това ми беше пределно ясно. И точно това исках аз от футболистите. През по-голямата част от мачовете се получаваше, през други не. Но това е, не винаги се получава това, което искаш във футбола.

-От пристигането ви в „Арда“, нямате загуба като домакин, което е добър атестат за вашата работа и правите Арена „Арда“ непревземаема крепост.
– Това само може да ме радва, защото трудът е на всички – не само на мен, на целия треньорски щаб, на момчетата, на ръководството. А що се отнася до статистиката, аз не водя такава, но това ме задължава да продължаваме да работим по същия начин.

– Нещо, което със сигурност интересува феновете. Какво е нужно според вас на „Арда“, за да се утвърди сред елита на Първа лига и отборът да е конкурентноспособен на останалите в групата?
– Това, което е нужно на отбора, е, че трябва да подобрим в почти всички линии конкуренцията и още да вдигнем нивото, защото разликата от Първа и Втора лига е голяма. Трябва по най-добрия начин да се подготвим, за да може, когато започнат мачовете, да сме на нивото, което на нас ни се иска.

– В тази връзка как върви селекцията в „Арда“?
– Работим по селекцията, което е нормално за този период. Надявам се до края на седмицата да имаме вече подписани договори с тези играчи, които искаме. Но определено ще търсим футболисти докато имаме възможност и няма да се откажем да подобрим селекцията в отбора.

-Привържениците скандираха дълго време вашето име след победата над „Септември“, какво бихте им казали след голямата еуфория?
– Благодаря за това, което направиха за отбора и подкрепата към мен, която имаше през цялото време. Надявам се да оправдая доверието на ръководството и заедно да радваме феновете на „Арда“ през следващия сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache