Иванка Христева върна кърджалийци към златните години на оперетата С вълнуващия спектакъл в Дома на културата тя отбелязва 40 години на сцена

Самостоятелен концерт изнесе оперетната певица Иванка Христева в Дома на културата в Кърджали. С вълнуващия спектакъл тя отбелязва 40 години на сцена.

Гласът на Христева върна кърджалийци в златните години на оперетното изкуство в града. В програмата бяха включени арии, канцонети и романси от всички музикални епохи от предкласика до съвременни композитори. Под акомпанимента на пианистката Златка Атанасова, също възпитаник на Дома на културата, прозвучаха известни откъси от „Травиата“ на Джузепе Верди, „Норма“ от Белини, песни по текстове на Елисавета Багряна, композиции от Добри Христов.

Кулминацията беляза откъс от оперетата „Царицата на чардаша“, която бе бурно аплодирана от кърджалийци. След спектакъла сцената бе отрупана с
цветя.
Иванка Христева е родена в Асеновград, но съдбата я довежда в Кърджали. През 1980 г. тя става част от трупата на Оперетния театър в града. Незабравими остават ролите й на Силва Вареску от „Царицата на чардаша“ от Калман, на Еллла от „Лелята на Чарли“ и Лиляна от родната класика „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache