Родопчанинът Ролеан Хаджийски – от Падина до Кеймбридж Сега младият мъж с корени от ардинското село има намерение да продължи образованието си с магистърска степен в Оксфорд

„Препоръката ми към младото поколение в България е никога да не се отказват от своите цели. Човек, когато има желание и мотивация, няма невъзможни неща. Колкото и да мислим, че пътят нагоре е труден, когато реално се сблъскваме със стъпалата на живота, осъзнаваме, че с труд и постоянство всичко е възможно и постижимо“, казва 28-годишният Ролеан Хаджийски, с корени от ардинското село Падина. Той е завършил университета „Лорд Ашкрофт“ в Кеймбридж, Англия. А преди да издържа приемния изпит в Кеймбридж сред голяма конкуренция е изкарал 2-годишен колеж в Норич. Срещаме го в центъра на град Ардино заедно с баща му Николай Хаджийски.

Сега Ролеан има намерение да продължи образованието си с магистърска степен в Оксфорд. Иска да натрупа ценен опит в икономическо развити държави, след което да се завърна в родната си страна и да се доразвива тук. По време на обучението си в Кеймбридж не е пропускал  всяка възможност да се прибира през ваканциите в родния край. „Мотивацията да уча в Кеймбридж дойде от перспективата за професионално развитие. В университета „Лорд Ашкрофт“ учат над 35 000 студенти от различни краища на света“, споделя Ролеан.

По думите му, най-големият фактор  за решението му да се обучава в Кеймридж е на семейството му. Младият родопчанин от Падина заминава за Англия през 2009 година. Възпитаник е на СОУ „Христо Г.Данов“ в Пловдив. Родителите му са от Падина. Известно време живее заедно с тях в град Ардино. През 1997 г. се преместват да живеят и работят в Пловдив. През 2009 г. след като Ролеан изявява желание да учи в Англия, родителите му решават да заминат на гурбет в Англия. Сега имат собствена къща в град Норич.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache