Над 200 деца танцуваха, пяха и рецитираха стихове на сцената на НЧ „Обединение 1913“ – Кърджали /снимки/ Поводът е 12-о издание на Фестивала за детско творчество "Петя Караколева"

Над 200 деца от учебни заведения, детски градини, читалища и читалищни школи от цялата община пяха, танцуваха и рецитираха стихове на сцената на НЧ „Обединение 1913“ – Кърджали този предиобед. Поводът за този пъстър и вълнуващ детски празник е Дванадесетото издание на фестивала на детското творчество „Петя Караколева“, което се организира за поредна година от Читалище „Обединение“ и община Кърджали.

От името на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, приветствие към малките участници поднесе зам. кметът Веселина Тихомирова. 

Тя каза в своето кратко слово: „За мен е удоволствие да ви приветствам на 12-я фестивал за детско творчество „Петя Караколева“. Добре дошли! Благодаря на всички, които приеха предизвикателството за пореден път да разкрият пред нас таланта си в областта на музиката, танцовото изкуство, да рецитират свои стихове и такива на Петя Караколева. На всички участници пожелавам да бъдат най-вече здрави, да продължават да се развиват. Тук е мястото да покажете пред всички колко сте талантливи и колко сте прекрасни. На всички ръководители и родители искам да кажа: Нека да продължаваме да ги подкрепяме заедно.“

После сцената оживя от детските енергия, талант и пъстрота от настроения. Там се изявиха даровитите деца на 13 читалища от общината. Сред тях тези от: Широко поле, Островица, Прилепци, Глухар, Рани лист, Кобиляне, Жинзифово, Чилик, Енчец, Стремци, Костино, Перперек и от кърджалийските „Тракия“, „Петър Мирчев 1954“ и „Обединение1913“.

Със свои таланти се представиха и кърджалийските училища СУ „Отец Паисий“, СУ „Йордан Йовков“ и СУ „Петко Рачов Славейков“. Младите поетични дарования на „Йовков“ – Александър Гинчев и на „Славейков“ –  Николай Стоянов, се представиха със свои вдъхновени авторски стихове.

Публиката бе потопена и във феерията на балета и спортните танци от малките танцьори на балетната школа при читалище „Обединение“ с ръководител Мирослава Зафирова и на Школата по арт балет с хореограф Огнян Камишев.

Изпълнителите на вокална група „До, ре, ми“ към ОДК също не пропуснаха да зарадват публиката със своето участие.

Изпълненията на всички деца бяха бурно аплодирани от присъстващите в залата. Участниците получиха грамоти за участие и книги, а накрая за всички бе разрязана голяма и вкусна празнична торта.

Текст и снимки: Божидара АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache