Три фестивала ще се проведат в Кърджали днес Ще имаме ден с наситена културна програма

Днешният съботен ден е наситен с богата културна програма за малки и големи.

От 10.00 ч. в Голямата зала на НЧ „Обединение1913“ среща ще си дадат малчуганите от детски и учебни заведения, и от школите в Кърджали. Те ще танцуват, ще пеят и ще рецитират стихове във Фестивал  на  детското  творчество  „Петя Караколева”.

Малко по-късно – от 14.00 ч. стартира Национален   Етнофестивал „Кърджали  – столица на  толерантността“. Място на провеждане: НЧ „Ю.Лютфи”

От 18.00 ч. площадът пред Дома на културата Третото издание на джаз фестивала „Долината на Орфей” ще събере изпълнители, познавачи и любители на „музиката на свободния дух”. Организатори на феста са сдружението с нестопанска цел „Долината на Орфей“ и община Кърджали. Меломаните ще имат удоволствието да чуят певицата Надя Тончева и нейният бенд. Специалният гост на фестивала ще е един от най – добрите джаз тромпетисти, солист на Биг бенда на БНР Мишо Йосифов. На сцената ще чуем и легендите на блуса Джими’с бенд, както и редовните участници на фестивала през последните години X Key и техния виртуозен саксофонист Майки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache