Отборите на Ардино и Дупница са шампионите на Ученическите игри по тенис на маса в Момчилград Те ще участват в Световните ученически игри през 2020 година

В голям спортен празник се превърнаха финалите на Ученическите игри по тенис на маса, провели се от 7 до 9 юни в Момчилград. Те бяха под шефството на община Момчилград и организирани от СКТМ”Родопи”.

При откриването секретарят на общината Бахатдин Ахмедов, президентът на спортния клуб – Ерсин Юмер и представителят на РУО на МОН – Кърджали Венета Добрева поздравиха 100 – те участници и им пожелаха успех.

Класирането, в което възпитаниците на треньора Бейхан Емин от Ардино се представиха блестящо бе:

Отборно – момчета:

1. СУ”Свети Паисий Хилендарски”-Дупница

  1. СУ”Алеко Константинов”- Луковит
  2. ОУ”Професор Марин Дринов”- Панагюрище

Отборно-момичета:

1. СУ”Васил Левски”- Ардино

  1. СУ”Васил Левски”- Роман

3.СУ”Св. Св. Кирил и Методий”-Две могили

Индивидуално- момчета:

1. Стоян Зайков- Панагюрище

2.Йоан Величков- София

  1. Стефан Димитров- Дупница

Индивидуално- момичета:

1. Цветелина Георгиева- Ардино

  1. Сиделя Мутлу- Ардино
  2. Ирина Дочева- Две могили

Състезателите от областта ни в отборното са СУ”Васил Левски”- Ардино – момчета, са седми. На седмо място са и момичетата от ОУ”Д-р Петър Берон”- Момчилград, а осми са тези от същото училище.

И деветнадесетте отбора бяха наградени с купи и с грамоти, а призьорите- с още 36 медала.

Венета Добрева, старши експерт на РУО на МОН – Кърджали, даде висока оценка на организацията и на провеждането на състезанията в Момчилград.

Много висока бе и оценката на ръководителите на отборите. Те заявиха пред репортер на „Нов живот”, че ще настояват Момчилград да бъде отново домакин на финалите на следващите Ученически игри по тенис на маса.

Отборите – шампиони от Ардино и Дупница получават правото да участват в 2020 година на Световните ученически игри – каза майстора на спорта Димитър Караиванов, главен съдия на състезанията.

Домакините осигуриха екскурзия до Татул за 65 състезатели, учители и родители

От 14 до 16 юни в Гоце Делчев ще се проведе   Държавното индивидуално първенство за момичета и момчета до 10 години. Възпитаниците на треньорите Сабри Сюлейман и Мелиха Мехмед от СКТМ”Родопи” са с амбиции да спечелят медали.

Пожелаваме им успех!

Посещение на Татул

Текст и снимки: Стайко Кафов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache