Спортен турнир за хора с увреждания се проведе в Момчилград Участниците бяха наградени от общината

През уикенда, въпреки силното юнско слънце в градския парк ”Нури Адалъ”  се проведе спортен турнир за хора с увреждания. В него взеха участие двадесет и пет представители на Териториална организация на слепите, Съюзна организация на глухите и Териториална организация на инвалидите.

Те бяха поздравени от Исмет Ахмед – специалист „Спортни и младежки дейности” към община Момчилград. В приветственото си слово той изтъкна значението на спорта за здравето, самочувствието и съпричастността на община Момчилград.

Участниците се състезаваха в дисциплините: шах, спортна табла, канадска борба, дартс, хвърляне на малка топка в цел и преодоляване на препятствия.

Първите места по шах заеха: Селвер Салимова (при жените) и Селяхтин Емин (при мъжете), те са от организацията на слепите. Най-точни в стрелбата по ДАРТ се оказаха Севим Ибрахим  и Джуферие Мюмюн също със зрителни проблеми.

По канадска борба при мъжете призьор е Месут Али от организацията на глухонемите, а при жените Айше Мюмюн, която е със зрително увреждане.

Най-точна в стрелбата за малка топка бе Емилия Андреева – председател на хората със слухови проблеми и Шюкрие Хасан – от териториалната организация на инвалидите. При мъжете бе Стойчо Иванов от Съюза на глухонемите.

При преодоляване на препятствия най- добре се справиха Джуферие Мюмюн водена от доброволката Емине Местан при незрящите и Татяна Георгиева от хората със слухови проблеми.

Акиф Акиф – председател на ДПС – Момчилград осигури на състезателите закуска.

В края на спортната надпревара  Исмет Ахмед връчи на участниците грамоти, а на  организатора на състезанието – спортни принадлежности.

На Еньовден – 24 юни,  членовете на организациите ще посетят извора, известен с лековитата си вода  под връх „Дамбалъ” и ще се запознаят с лечебната сила на родопските билки.

Текст и снимки: Стайко Кафов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache