Новият член на Първа лига ПФК „Арда“ започна подготовка за историческото си първо участие сред елита на българския футбол. Наставникът Стамен Белчев събра футболистите, които вчера и днес минават медицински прегледи. По-късно групата заминава за Банско, където ще продължи първата част от своята подготовка. Там футболистите ще бъдат настанени в супер луксозния комплекс „Катарино СПА“, където ще имат на разположение най-добрите условия за подготовка и възстановяване.

До този момент „Арда“ има подписан договор с един играч. Това е вратарят Николай Банков, който идва от Ботев Враца. Преди това той е носил екипите на „Спартак“ /Варна/, „Миньор“/Перник/, „Хасково“, „Пирин“/Благоевград/, „Добруджа“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Банков има и кратък престой в полския Рух /Хужув/. Роден е на 19 ноември 1990г. Очаква се до края на седмицата към отбора да се присъединят още двама футболисти.
В Банско новакът в Първа лига ще остане до 29 юни и ще изиграе две контроли. Първата е на 22 юни с Поморие, а втората е предвидена за 26 юни с румънския Академика Клинчени, който от тази година ще играе в Първа румънска лига. Третата проверка на АРДА ще е на 29 юни срещу Ботев Пловдив, като срещата ще се играе на стадиона в Коматево. Тимът ще бъде официално представен пред феновете на 6 юли в Кърджали с мач срещу Ботев Гълъбово. Всички срещи привържениците на АРДА ще могат да ги наблюдават на живо в ютуб канала на ПФК АРДА.