Салих Мехмед от Червена скала написа автобиографична книга Целият му трудов стаж е преминал в Млечино, дълги години е бил председател на местното кметството и местната кооперация

 

86-годишният Салих Мехмед Алкая от ардинското село Червена скала издаде първата си автобиографична книжка „Hayatımın Hatıraları“ (Спомените на моя живот). В нея той описва спомените си от детството си и житейската си кариера.

„Дълги години исках да издам тази книжка и да предам спомените си на следващите поколения. С голямо желание работих над нея“, казва бай Салих Мехмед Алкая. Той е роден през 1933 година в Млечино. Тук създава семейството си. Има три деца –  две дъщери и един син, дарили го с трима внуци и двама правнуци. Дъщерите му Айнур и Шефинур живеят в Истанбул, а синът му Фахреттин е управител на частната клиника „Елиф“ в Истанбул.

Целият му трудов стаж е преминал в Млечино. Бай Салих дълги години е бил председател на местното кметството и местната кооперация. По време на неговото управление в началото на 60-те години на миналия век е започнало електрифицирането на селото. Съветът му към младите хора е да останат да работят в родината си, да не мислят за лоши неща, а да търсят доброто в човека.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache