Кампанията „Бъди войник“ в Кърджали предизвика интерес сред младежи, желаещи да научат повече за военната професия Кърджалийци бяха привлечени от демонстрациите, показаната екипировка, въоръжение и оборудване

Кърджали днес бе е домакин на информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Военнослужещите от Силите за специални операции в Пловдив демонстрираха пред любопитни те зрители как действия по прочистване на сграда с елиминиране на терористи, стрелба с маркиращи боеприпаси, алпийски техники, военни ръкопашни техники.
Кърджалийци проявиха интерес към показаната екипировка, въоръжение и оборудване,  използвани  от Специалните сили. Информационни материали представиха различните видове войски в Българската армия.
Целта на кампанията е повече хора да се запознаят с тънкостите на военната професия и службата в доброволния резерв. В събитието ще се включи лично командирът на Силите за специални операции бригаден генерал Явор Матеев.
В театъра ще има концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.
Снимки: Денис ДЕЛЕВ
https://www.youtube.com/watch?v=FTiO3pGnPlo

1 отговор

  1. Георги Джамбазов каза:

    Респект и поздравления за всички от „68 Бригада Специални Сили“ Пловдив с Бригаден Генерал Явор Матеев! „Там, където другите не могат“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache