Кърджалийци, ще подкрепим ли бокса или ще го оставим да загине?! Треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов търси финансиране на клуба

Момичетата на „Арда бокс“ не успяха да заминат за Русе, където се проведе Държавният личен шампионат за жени и девойки. Липсата на финансиране не позволи на треньора Стоян Узунов да заведе своите състезателки, въпреки че те са провели усилена подготовка и очакванията са били за извоюване на медали.

На селекционера се е наложило за прави тежък избор и да предпочете да запази средствата за предстоящия в Плевен Държавен личен шампионат за младежи, който е решаващ за Ергюнал Сабри. Там младата надежда трябва да докаже, че е титуляр за Европейското първенство.

В момента „Арда бокс“ се финансира от община Кърджали и от субсидиите на Министерството на младежта и спорта. Средствата не са достатъчни, за да бъдат обезпечени участията на всички гарнитури в най-важните състезания.

„Нашето дете – „Арда бокс“, което бе създадено преди 10 години, досега беше в детска възраст и можеше да се побира в малко креватче. Вече детето порасна, креватчето му отесня, споделя треньорът Стоян Узунов. Ако завием краката на детето, главата му остава отвън, ако завием главата, краката му пък са отвити. Имаме нужда от по-голямо легло“, разсъждава треньорът Стоян Узунов. Думите му са насочени към цялата кърджалийска общественост.

Днес боксовият клуб е във възход. Прекрасният пример на Ергюнал Сабри увлече много момчета и момичета, тренират усилено и резултатите са оптимистични. „Ако в момента не бъде намерена правилната формула за финансиране на клуба, така че да можем да участваме в държавните турнири, ще последва огромен срив. Боксът отново ще се върне в начална фаза и пак ще трябва да се гради с години“, споделя треньорът Стоян Узунов.

Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри не получава никакво финансиране, макар че е европейски и републикански шампион и част от националния отбор на България. Много вероятно е недостигът на средства да го принуди да смени клуба. С него ще си отиде и един положителен за младите хора пример. Останалите състезатели ще разберат, че няма перспективи в бокса в нашия град.

„Докато е време, трябва да се вземат мерки, за да запазим това, което имаме и да продължим да го развиваме, а не да го загубим с лека ръка“, с болка завършва  селекционерът на „Арда бокс“ Стоян Узунов.

Валентина ИВАНОВА

2 коментара

  1. Seid каза:

    Tova momce ne moje da bide zabraven kato serafim todorov i drugi sportisti koy vek jiveeem prostta bilgaria samo gledate da kradezs za slava da se bies do koga

  2. Ali ustov каза:

    Bravooooo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache